• Winnaar kinderboekwinkelprijs
  • Bestel hier een gesigneerd boek
  • Meer dan 30.000 boeken verkocht
  • Stem op Bob voor de Kinderjury!

Bob Popcorn-koekjes recept

Gepubliceerd op 12 december 2021 om 15:06

Belachelijk lekkere Bob Popcorn-koekjes

Ik ben geen echte koekjes bakker. Koken doe ik elke dag, maar eigenlijk doe ik vaak maar wat. Ik proef, probeer uit en volg never ever een recept van kop tot staart. Dat werkt fantastisch met soep en lasagne en eigenlijk met alles wat op het fornuis kan. Maar taart en koek, dat moet precies. Met meten en wegen, bleh. Toch lukte het me om uit de losse pols deze belachelijk lekkere Bob Popcorn-koekjes te maken. Gewoon, zoals ik anders ook kook: met wat ik toevallig nog had staan in de keuken.

Ik gebruikte bijvoorbeeld ook wat kokosmeel omdat ik nog een open zakje had staan. Een klein beetje amandel- en kokossnippers, wat walnootjes. En rietsuiker, want ik had nog maar een beetje basterdsuiker. Van een stukje overgebleven Sinterklaas chocolade maakte ik een chocolatechip variant.

 

Hier is het recept, pas het vooral aan naar je eigen keukenkastjes-inhoud en smaak!

 

 

Ingrediënten

 

  • 1 kom vers gepofte popcorn uit de pan of magnetron (zonder zout)
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker (of een mix van wit en bruin)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 50 gram kokosmeel (of een andere meelsoort naar keuze)
  • Klein snufje zout

 

(Heel lekker: voeg wat fijngehakte nootjes en kokossnippers en/of fijngehakte pure chocolade toe.)

 

Zo maak je de koekjes:

 

Verwarm de oven voor op 180 C. Doe de zachte boter, de suikers en het ei in een kom en mix tot het lekker romig is. Zeef de bloem in een andere kom, doe daarna het andere meel en het bakpoeder erbij en roer het goed door elkaar. Giet dit daarna in de eerste kom.  

Doe de popcorn erbij. Ook een klein beetje zout en eventueel de nootjes en/of chocola.

Schep alles om, zodat de popcorn goed bedekt wordt door het deeg.

Leg bakpapier op twee bakplaten. Schep een eetlepel popcorndeeg uit de kom, maak er een balletje van en ga zo door tot het deeg op is. Verdeel de balletjes over de bakplaten, goed uit elkaar. Duw ze een beetje platter en bestrooi eventueel met wat extra gehakte nootjes of kokos. Bak ze in ongeveer 10/12 minuten. Haal ze dan uit de oven. Ze zijn nu nog best zacht, maar nadat ze zijn afgekoeld, worden ze heerlijk knapperig.

 

Belachelijk lekker!

 

Maranke


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.