Maranke Rinck & Martijn van der Linden

Geen vlees, wel popcorn

Martijn is illustrator en Maranke is schrijver en ze hebben samen al veel kinderboeken gemaakt.  Ze zijn getrouwd en hebben drie bijzonder leuke kinderen. Met z'n allen wonen ze in een voormalige slagerij in Rotterdam Overschie. Ze eten geen vlees, wel veel popcorn.

 

Kennismaken?

 

 

Martijn werkt al twintig jaar als illustrator. Hij werkt vaak samen met Maranke, maar tekent en schildert ook vaak voor andere schrijvers zoals Edward van de Vendel, Erna Sassen en Arthur Japin. Hij won veel prijzen waaronder de Woutertje Pieterse Prijs en het Gouden Penseel en zijn werk verschijnt over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op zijn website!

www.martijnvanderlinden.nl

 

Maranke schrijft al sinds ze een pen kan vasthouden verhalen voor kinderen. Maar voor ze kinderboekenschrijver werd, werkte ze eerst een hele tijd in het onderwijs. Nu geeft ze geen les meer, maar ze vliegt nog wel het hele land door om kinderen en volwassen enthousiast te maken voor lezen en schrijven. Maranke won verschillende prijzen, waaronder de zilveren griffel en de Kinderboekwinkelprijs. Veel van de boeken die ze samen met Martijn heeft gemaakt zijn vertaald in allerlei talen. Kijk voor meer informatie op haar website!

www.marankerinck.nl