Over Bob Popcorn 

De Bob Popcorn serie bestaat uit vier leesboeken en een prentenboek, gemaakt door Maranke Rinck en Martijn van der Linden. De verhalen gaan over een maiskorrel die nooit slaapt, altijd honger heeft en nogal snel op zijn teentjes is getrapt. Bob Popcorn ontploft vaak van woede en verandert dan in een grote, boze popcorn. Toch is hij ook superlief, ontzettend grappig en dikke maatjes met Ellis. De leesboeken kun je met plezier voorlezen, samen lezen én zelf lezen vanaf een jaar of 7. Dit jaar verschijnen er een paar super toffe nieuwe Bob Popcorn projecten! Houd de nieuwspagina in de gaten. Of volg Bob op Instagram.

 

Hieronder vind je inkijkexemplaren van de boeken en antwoorden op veelgestelde vragen. 

Bob Popcorn

Het eerste deel van de grappige en spannende serie over een maiskorrel met driftbuien en zijn vriendin Ellis. Voor jonge lezers en popcorn liefhebbers van alle leeftijden!

Lees meer...

De Popcorn Spion

In dit tweede deel van de Bob Popcorn serie wordt Bob goede vrienden met Ellis en Dante, zit er een boze boer achter ze aan en ontpopt Bob zich tot een geweldige spion. Lees meer...

In Amerika

Amerika, opgepast: hier komt Bob Popcorn! In dit derde deel logeren Ellis, Bob en Dante op de boerderij van Bill in Amerika.  Bestaan daar echt nog meer levende maiskorrels? Lees meer...

Meesterkok 

Om Bob te beschermen moeten Ellis en Dante een toetjeswedstrijd winnen. Maar ze kunnen helemaal niet koken! Gelukkig blijkt Bob een ster in de keuken.  

Lees meer...

Het prentenboek

Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen

Bob Popcorn wordt nogal snel boos en dan ontploft hij letterlijk. Zijn woede-uitbarstingen brengen hemzelf en anderen vaak in de problemen. Beetje bij beetje ontdekt hij dat er manieren zijn om zo’n driftbui te voorkomen. En omdat hij de beroerdste niet is, gaat hij zijn allerbeste tips delen met jou! Maar bij het uitleggen gaat er van alles mis… Zal het Bob lukken om niet te ontploffen?

 

Een grappig prentenboek vol maiskorrel-mindfulness voor iedereen vanaf 4 jaar die weleens driftig wordt. Voor alle Bob Popcorn-fans maar ook los te lezen van de serie.

Download de popcorn-meditatie en mandala-kleurplaat! 

Veel gestelde vragen

 

Moet ik de boeken op volgorde lezen?

Niet per sé, maar het is wel heel handig. Dus wil je alles begrijpen en goed kunnen lezen, lees de boeken dan zo:

Deel 1. Bob Popcorn - zout

Deel 2. Bob Popcorn | De popcorn spion - zoet

Deel 3. Bob Popcorn in Amerika - karamel

Deel 4. Bob Popcorn | Meesterkok - chocola

Het prentenboek: BOB POPCORN KAN NIET STOPPEN MET ONTPLOFFEN is voor iedereen vanaf 4 of 5  jaar die ook weleens een driftbui heeft. Of je Bob nou al kent of niet. Ook heel leuk voor oudere kinderen. 

Waar gaat Bob Popcorn dan precies over?

Bob Popcorn gaat over Ellis, die stiekem popcorn maakt in de magnetron. Op een dag groeit uit een van de maiskorrels een mannetje. Het is een humeurig, eigenwijs kereltje, dat Bob heet.

Bob heeft altijd honger, hij slaapt nooit en als hij kwaad wordt... ontploft hij in een supergrote POPCORN! Ellis probeert hem geheim te houden, maar dat is niet makkelijk!

Wat kost Bob Popcorn?

Elk deel van Bob Popcorn kost 14,99 euro. Koop het boek in je lokale (kinder)boekwinkel, of bestel hier, direct bij de makers, een gesigneerd boek.

Of leen een exemplaar uit de bibliotheek! Er zijn ook e-books en luisterboeken van Bob Popcorn. De boeken zijn er ook (bijna) in het Duits en Engels.

Wat voor leuks kun je nog meer doen met Bob Popcorn?

Schrijven, tekenen, dansen en spelletjes! Genoeg te doen met popcorn. 

Voor in de klas zijn er ook twee gratis lesbrieven te downloaden in de shop. 

Voor welke leeftijd is Bob Popcorn?

De Bob Popcorn boeken zijn heel grappig en hebben veel illustraties. Je kunt de boeken al voorlezen vanaf een jaar of 6. Ze worden met plezier zelf gelezen door beginnende lezers van 6 tot en met 9 jaar.

Ook kinderen die nog wat ouder zijn en anders niet zo graag lezen, beleven vaak toch leesplezier met Bob Popcorn.

Welk avi niveau heeft Bob Popcorn?

Bob Popcorn heeft bewust geen specifiek leesniveau of avi aanduiding. Het maakt wel onderdeel uit van de reeks Tijgerlezen. Klik hier om daar meer over te lezen.

We zien dat vlotte lezers in groep 3 en 4 Bob Popcorn al zelfstandig kunnen lezen. Kinderen in groep 5, 6 en hoger,  die wat moeite hebben met lezen, of kinderen die gewoon minder graag een boek pakken, lezen Bob Popcorn ook met plezier. 

Kan ik mijn boek laten signeren?

Jazeker! Je kunt hier in de Bob Popcorn shop een boek bestellen en dan schrijven Maranke en Martijn er speciaal voor jou wat in. 

Of kom langs als Maranke en Martijn op bezoek gaan in een boekhandel of bibliotheek. Hier zie je of er binnenkort bezoeken staan gepland. 

Is er een Bob Popcorn knuffel te koop?

In de winkel kun je nu nog geen Bob Popcorn knuffel kopen. Maar ken je iemand die kan haken? 

Download dan GRATIS het haakpatroon op deze website! En kan je binnenkort lekker knuffelen met Bob!

Wat voor soort boeken zijn de  Bob Popcorn boeken?

De Bob Popcorn boeken zitten bomvol humor en tekeningen. Ze zijn fantasievol en makkelijk te lezen. Soms een klein beetje spannend, maar nooit eng.

Als je eenmaal begint met lezen, kun je bijna niet stoppen. Net als bij popcorn eten. 

Is er nieuws?

Volg Bob op Instagram! Hij heeft zijn eigen account hello_bobpopcorn

Blijf op de hoogte van al het nieuws, winacties en berichten van achter de schermen. Ontdek leuke lees- en popcornactiviteiten.

Bob Popcorn in de media?

Kijk even op deze pagina als je wilt weten wat andere mensen over Bob Popcorn zeggen.

Je leest er ook welke prijzen Bob Popcorn won en in welke talen de boeken verschijnen. Ook links naar filmpjes, podcast en interviews.

Wie hebben Bob Popcorn gemaakt?

‚ÄčMartijn is illustrator en Maranke is schrijver. Ze hebben samen al heel veel kinderboeken gemaakt.

Martijn en Maranke zijn getrouwd en ze hebben drie bijzonder leuke kinderen. Ze wonen met z'n allen in een voormalige slagerij in Rotterdam Overschie. Ze eten geen vlees, wel veel popcorn.