• Winnaar kinderboekwinkelprijs
  • Bestel hier een gesigneerd boek
  • Meer dan 30.000 boeken verkocht
  • Deel 4 verschijnt november 2022

Over Bob Popcorn 

Bob Popcorn

Ellis maakt elke dag popcorn in de magnetron. Op een dag verandert een van de maiskorrels niet in popcorn, maar in een mannetje. En hij kijkt heel erg boos...

De Popcorn Spion

De popcornfabriek zit achter de explosieve maiskorrel Bob aan! Gelukkig staan zijn vrienden Ellis en Dante klaar om hem te helpen. Hij ontpopt zich tot een geweldige spion!

In Amerika

Amerika, opgepast: hier komt Bob Popcorn! Ellis, Bob en Dante mogen logeren op de boerderij van Bill. Bestaan er in de fabriek echt nog meer levende maiskorrels? 

Meesterkok 

NOVEMBER IN DE WINKEL

Na de zomervakantie mag Bob niet meer met Ellis mee naar school. Haar vaders zijn bang dat hij wordt ontdekt. Maar is het misschien al te laat? Wie stuurde Dante die foto?

De Bob Popcorn boeken zijn kinderboeken voor lezers van 6-9 jaar, over de avonturen van een maiskorrel met driftbuien en zijn vriendin Ellis. Met liefde gemaakt door bekroond- en veel vertaald duo kinderboekenschrijfster Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden. Om voor te lezen én om zelf te lezen.

Veel gestelde vragen

 

Moet ik de boeken op volgorde lezen?

Niet per sé, maar het is wel heel handig. Dus wil je alles begrijpen en goed kunnen lezen, lees de boeken dan zo:

1. Bob Popcorn - zout

2. Bob Popcorn | De popcorn spion - zoet

3. Bob Popcorn in Amerika - karamel

4. Bob Popcorn | Meesterkok - chocola

Waar gaat Bob Popcorn dan precies over?

Bob Popcorn gaat over Ellis, die stiekem popcorn maakt in de magnetron. Op een dag groeit uit een van de maiskorrels een mannetje. Het is een humeurig, eigenwijs kereltje, dat Bob heet.

Bob heeft altijd honger, hij slaapt nooit en als hij kwaad wordt... ontploft hij in een supergrote POPCORN! Ellis probeert hem geheim te houden, maar dat is niet makkelijk!

Wat kost Bob Popcorn?

Elk deel van Bob Popcorn kost 13,99 euro. Koop het boek in je lokale (kinder)boekwinkel, of bestel hier, direct bij de makers, een gesigneerd boek.

Of leen een exemplaar uit de bibliotheek! Er zijn ook e-books en luisterboeken van Bob Popcorn. De boeken zijn er ook (bijna) in het Duits en Engels.

Wat voor leuks kun je nog meer doen met Bob Popcorn?

Schrijven, tekenen, dansen en spelletjes! Genoeg te doen met popcorn. 

Voor in de klas zijn er ook twee gratis lesbrieven te downloaden in de shop. 

Kan ik mijn boek laten signeren?

Jazeker! Je kunt hier in de Bob Popcorn shop een boek bestellen en dan schrijven Maranke en Martijn er speciaal voor jou wat in. 

Of kom langs als Maranke en Martijn op bezoek gaan in een boekhandel of bibliotheek. Hier zie je of er binnenkort bezoeken staan gepland. 

Voor welke leeftijd is Bob Popcorn?

De Bob Popcorn boeken zijn heel grappig en hebben veel illustraties. Je kunt de boeken al voorlezen vanaf een jaar of 6. Ze worden met plezier zelf gelezen door beginnende lezers van 6 tot en met 9 jaar.

Ook kinderen die nog wat ouder zijn en anders niet zo graag lezen, beleven leesplezier met Bob Popcorn.

Wat is het leesniveau van Bob Popcorn?

Bob Popcorn heeft bewust geen specifiek leesniveau of avi aanduiding. Het maakt wel onderdeel uit van de reeks Tijgerlezen. Klik hier om daar meer over te lezen.

We zien dat vlotte lezers in groep 3 en 4 Bob Popcorn al zelfstandig kunnen lezen. Kinderen met wat meer moeite met lezen of wat minder leesplezier, lezen Bob Popcorn ook graag in de hogere groepen.

Is er een Bob Popcorn knuffel te koop?

In de winkel kun je nu nog geen Bob Popcorn knuffel kopen. Maar ken je iemand die kan haken? 

Bestel dan het haakpatroon bij de ontwerpster!

Wat voor soort boeken zijn de  Bob Popcorn boeken?

De Bob Popcorn boeken zitten bomvol humor en tekeningen. Ze zijn fantasievol en makkelijk te lezen. Soms een klein beetje spannend, maar nooit eng.

Als je eenmaal begint met lezen, kun je bijna niet stoppen. Net als bij popcorn eten. 

Is er nieuws over Bob Popcorn?

Volg Bob op Instagram! Hij heeft zijn eigen account hello_bobpopcorn

Blijf op de hoogte van al het nieuws, winacties en berichten van achter de schermen. Ontdek leuke lees- en popcornactiviteiten.

Bob Popcorn in de media?

Kijk even op deze pagina als je wilt weten wat andere mensen over Bob Popcorn zeggen.

Je leest er ook welke prijzen Bob Popcorn won en in welke talen de boeken verschijnen. 

Wie hebben Bob Popcorn gemaakt?

‚ÄčMartijn is illustrator en Maranke is schrijver. Ze hebben samen al heel veel kinderboeken gemaakt.

Martijn en Maranke zijn getrouwd en ze hebben drie bijzonder leuke kinderen. Ze wonen met z'n allen in een voormalige slagerij in Rotterdam Overschie. Ze eten geen vlees, wel veel popcorn.