• Winnaar kinderboekwinkelprijs
  • Bestel hier een gesigneerd boek
  • Meer dan 20.000 boeken verkocht
  • Deel 3 verschijnt 28/9/21

Bob Popcorn is een serie kinderboeken vol humor en tekeningen voor kinderen tussen de 6 - 10 jaar. Deel 1 heet Bob Popcorn. Deel 2 heet Bob Popcorn De Popcorn Spion en het derde deel heet Bob Popcorn in Amerika. 

Je kunt gesigneerde Bob Popcorn boeken bestellen in de Bob Popcorn Shop. Maranke en Martijn schrijven en tekenen er dan speciaal voor jou wat in! Dat leest nóg lekkerder!

 

Waar gaat Bob Popcorn over?

Bob Popcorn gaat over Ellis, die stiekem popcorn maakt in de magnetron. Op een dag groeit uit een van de maiskorrels een mannetje. Het is een humeurig, eigenwijs kereltje, dat Bob heet.

Bob heeft altijd honger, hij slaapt nooit en als hij kwaad wordt... ontploft hij in een supergrote POPCORN! Ellis probeert hem geheim te houden, maar dat is niet makkelijk!

Wat kost Bob Popcorn?

Elk deel van Bob Popcorn kost 13,99 euro. Koop het boek in je lokale (kinder)boekwinkel, of bestel hier, direct bij de makers, een gesigneerd boek.

Of leen een exemplaar uit de bibliotheek! Er zijn ook e-books en luisterboeken van Bob Popcorn. De boeken zijn er ook (bijna) in het Duits en Engels.

Wat voor leuks kun je nog meer doen met Bob Popcorn?

Schrijven, tekenen, dansen en spelletjes! Genoeg te doen met popcorn. 

Voor in de klas zijn er ook twee gratis lesbrieven te downloaden in de shop. 

Voor welke leeftijd is Bob Popcorn?

De Bob Popcorn boeken zijn heel grappig en hebben veel illustraties. Je kunt de boeken al voorlezen vanaf een jaar of 6. Ze worden met plezier zelf gelezen door beginnende lezers van 6 tot en met 9 jaar.

Ook kinderen die nog wat ouder zijn en anders niet zo graag lezen, beleven leesplezier met Bob Popcorn.

Wat is het leesniveau van Bob Popcorn?

Bob Popcorn heeft bewust geen specifiek leesniveau of avi aanduiding. Het maakt wel onderdeel uit van de reeks Tijgerlezen. Klik hier om daar meer over te lezen.

We zien dat vlotte lezers in groep 3 en 4 Bob Popcorn al zelfstandig kunnen lezen. Kinderen met wat meer moeite met lezen of wat minder leesplezier, lezen Bob Popcorn ook graag in de hogere groepen.

Is er een Bob Popcorn knuffel te koop?

In de winkel kun je nu nog geen Bob Popcorn knuffel kopen. Maar ken je iemand die kan haken? 

Bestel dan het haakpatroon bij de ontwerpster!

Is er nieuws over Bob Popcorn?

Volg Bob op Instagram! Hij heeft zijn eigen account hello_bobpopcorn

Blijf op de hoogte van al het nieuws, winacties en berichten van achter de schermen. Ontdek leuke lees- en popcornactiviteiten.

Bob Popcorn in de media?

Kijk even op deze pagina als je wilt weten wat andere mensen over Bob Popcorn zeggen.

Je leest er ook welke prijzen Bob Popcorn won en in welke talen de boeken verschijnen. 

Wie hebben Bob Popcorn gemaakt?

‚ÄčMartijn is illustrator en Maranke is schrijver. Ze hebben samen al heel wat veel vertaalde en prijswinnende prentenboeken gemaakt.

Bob Popcorn is hun eerste gezamenlijke leesboek, het wordt uitgegeven door Querido kinderboeken. Martijn en Maranke zijn getrouwd en ze hebben drie bijzonder leuke kinderen. Ze wonen met z'n allen in een oude slagerij in Rotterdam Overschie. Ze eten geen vlees, wel heel veel popcorn.